Consultative Selling 1 on 1

Laat jouw talent uitdagen door een van de beste commerciële trainers

Consultative Selling 1 on 1
Personal coaching

Consultative Selling 1 on 1

Krijg inzicht in je commerciële talent

Dit curriculum is een reflectief en uitdagend proces dat je inzicht biedt in jouw latent en manifest commercieel talent en ontwikkelt datgene wat ertoe doet in een seniore rol en functie.

Persoonlijke coaching, DNA talent assessment, trainen en persoonlijke feedback

Het programma is een reflectief en uitdagend proces dat de deelnemers inzicht biedt in hun latent en manifest commercieel talent en ontwikkelt datgene wat er toe doet in een seniore rol en functie. Deelname aan dit programma zal de effectiviteit van de professional significant verhogen.

Consultative Selling 1-on-1 geeft antwoord op een aantal belangrijke vragen:

 • Wat is mijn authentieke commerciële talent?
 • Wat zijn daarvan de mogelijkheden en valkuilen?
 • Hoe kan ik een effectief business development proces ontwerpen?
 • Hoe kan ik de impact van mijn Sales Leadership verhogen?
 • Hoe krijg ik regie en inzicht in het selectieproces van mijn klant?
 • Hoe kan stakeholders en beslissers aan mij binden?
 • Hoe kan ik mijn persoonlijke impact verhogen?
 • Hoe krijg ik meer commitment voor de vervolgstappen?

Voor wie bestemd?

Dit programma is ontworpen voor senior sales en/of consult executives en commerciële managers. Maar ook D.G.A.’s of partners van consultant bureaus. Zij acteren binnen een uitdagend commercieel speelveld. Zij willen hun talent en vaardigheden door-ontwikkelen om meer in de regie te zijn van hun persoonlijke mogelijkheden en hun resultaat.

Opzet

Het programma omvat 7 interventies:

1. Persoonlijk gesprek en voorbereiding

Intakegesprek met als doel wederzijdse kennismaking, inzicht in het commerciële speelveld en het bespreken van de leerdoelen.

2. Een wetenschappelijk online ontwikkelassessment en DNA analyse

De basis van dit assessment wordt gevormd door een neurowetenschappelijk gevalideerd ontwikkelassessment én een unieke DNA analyse (facultatief). Met dit persoonlijke en biologische profiel geven wij jou inzicht in hoe je jouw natuurlijke talenten verder kunt ontwikkelen en effectief kunt inzetten. Het door BrainCompass ontwikkelde DNA en online ontwikkelassessment is een persoonlijke analyse van de score op 5 cruciale dimensies van jouw persoonlijke profiel. De uitkomsten geven een beeld van jouw authentieke talent en ontwikkeling in het professionele bestaan. Hiermee krijg je kennis van en inzicht in hoe je jouw natuurlijke talenten verder kunt ontwikkelen en effectueren. Dit zodat je doelgericht kunt groeien binnen jouw professionele rol.

Wij faciliteren de professionele ontwikkeling binnen 5 dimensies die noodzakelijk zijn om op C-level te performen:

Deze dimensies zijn:

 1. Focus: Het zien van kansen die anderen niet zien en het herkennen van het juiste moment om in te spelen op veranderingen in de omgeving. Nieuwe initiatieven durven ontplooien.
 2. Bonding: Relaties bouwen op basis van vertrouwen en genegenheid. Verbonden zijn, maar tegelijkertijd kritisch en autonoom kunnen zijn als de situatie daarom vraagt.
 3. Influencing: De belangen van anderen goed kunnen inschatten en hierop inspelen. Aandacht voor het tactische spel, situationeel handelen en draagvlak creëren met behoud van authenticiteit.
 4. Boldness: Handelen, maar ook denken. Beslissingen durven nemen en snelheid behouden in besluitvormingsprocessen.
 5. Thought Leadership: Contextuele intelligentie. Bekend staan als kennispartner binnen de organisatie door kennis met wijsheid te combineren. Verbinding realiseren tussen afdelingen door out-of-the-box te denken.

(Kijk hier voor meer informatie over deze dimensies.)

3. Uitgebreide persoonlijke rapportage

De uitkomsten van het assessment geven een beeld van jouw ontwikkeling in het professionele bestaan. Hiervan wordt een rapport samengesteld met een duidelijke uitleg over hoe je de resultaten kunt interpreteren. Jouw profiel is voor jou alleen. Het is daarna aan jou of je de inzichten met anderen wil delen voor coaching doeleinden.

4. Persoonlijke feedback over de resultaten van dit assessment

Online feedback sessie met de trainer m.b.t. de uitkomsten van de rapportage.

5.   Consultative Selling Structure Online,inclusief werkmateriaal

4 Online webinars van 45 minuten. Als professional wil je op de meest effectieve manier je business targets halen. De Consultative Selling Structuur zal je helpen om een flexibel, transparant en effectief verkoopproces te hanteren om zo de waarde van je propositie effectief aan te tonen. Daar gaat deze module over. Deze webinars zijn on demand en kun je dus volgen wanneer het jou uitkomt.

(Kijk hier voor meer informatie.)

6.    Consultative Selling Skills, 5 dagdelen live

De impact van jouw advies- en verkoopvaardigheden en jouw senioriteit als Trusted Advisor wordt bepaald door de effectieve manier waarop je jouw gesprekken voert. Deze trainingsinterventie Consultative Selling Skills geeft inzichten en handvatten en traint jouw vaardigheden om het verkoop- of adviesgesprek meer gestructureerd en effectiever te voeren. Hiermee zul je meer in de regie zijn en je impact vergroten.

(Kijk hier voor meer informatie.)

7.   Drie persoonlijke coaching of deal-evaluatie gesprekken

Wij faciliteren en coachen aan de hand van de leerdoelen, het online assessment en de resultaten in de praktijk. Vaak worden daar ‘deal-evaluaties’ voor gebruikt. Deze zijn zeer praktijkgericht en spot-on als het gaat om de Consultative Selling vaardigheden.

Alle bovengenoemde interventies zijn op elkaar afgestemd en versterken elkaar. Hierdoor is een efficiënte en snelle verbetering mogelijk op relevante persoonlijke ontwikkelgebieden.

Resultaat van de training

Consultative Seling 1-on-1 geeft haarscherp inzicht in het ontwikkelpotentieel en helpt dit volledig te ontsluiten door de inspanning te richten op díe gebieden waar effectieve verbetering kan worden gerealiseerd. Deelname aan dit programma zal de effectiviteit van de professional significant verhogen.

Bijzonderheden

De investering voor Consultative Selling 1-on-1 bedraagt€ 4.650,- per persoon.

De kosten zijn inclusief lesmateriaal en accommodatie en catering voor de Skills training. Exclusief btw. De investering in tijd voor de trainee bedraagt tussen de 4 en 5 dagen.

Door een van de beste commerciële trainers coaches in Nederland

De training en coaching worden gefaciliteerd door Toine Simons. Hij is een van de beste sales adviseurs in Nederland en introduceerde in 1989 de Consultative Selling methodiek in ons land. Hij scherpte de methode aan en ontwikkelde deze door tot een succesvolle methode binnen de dienstverlening en B2B markt. Toine is strategisch, scherp en humoristisch. Door zijn effectieve en realistische manier van overdracht is de structuur direct en profijtelijk toe te passen. Sinds oktober 2016 werkt hij binnen dit programma samen met BrainCompass, een innovatief assessment platform.

/
Aankomende trainingsdata
No items found.
/
Download de brochure

Middels onderstaande button kun je onze brochure downloaden.

Download de brochure

Consultative Selling 1 on 1

Krijg inzicht in je commerciële talent

Dit curriculum is een reflectief en uitdagend proces dat je inzicht biedt in jouw latent en manifest commercieel talent en ontwikkelt datgene wat ertoe doet in een seniore rol en functie.

Ik meld mij aan
/
4 On demand webinars
/
2 Dagen intensieve training
/
2 Online Q&A sessies
/
Commercieel Talent Assessment
/
Persoonlijke coaching o.b.v. praktijkcases
/
Boek 'De Salesparadox'

De vijf sales paradoxen

Zo veel en zo snel mogelijk verkopen. Dat staat hoog aan het prioriteitenlijstje als je werkt in de sales. Maar wat schiet je daar nu mee op? Is dat wat ervoor zorgt dat jouw bedrijf succesvol wordt? Volgens Toine Simons van Consultative Selling, is dat niet het geval. Hij noemt de snelheid juist het probleem.